CASA AMARUM / logo koncept
Stylizovaný tvar nádoby pro uchovávání olivového oleje. Hliněné pálené amfory jsou známy už od starověku, kdy v nich Řekové uchovávali v chrámových palácích olej a víno. Největší objemy jednotlivé báně činily až 100 litrů, pro obsluhování a práci v kuchyni pak byl olej přeléván do menších variant. Motiv nálevné nádoby se často používal symbolicky v malbách a freskách, představuje většinou hojnost, procesí, vítání.
Název Casa Amarum je volným překladem "Domu hořkosti". V Evropě se pěstování a zpracování oliv rozvinulo v době antiky na územích kontinentálního Řecka a kolonizovaných území východního Středomoří. Po pádu Říma se starověké vědění pro Evropu uchovávalo na Pyrenejském poloostrově, i díky Maurům. Case Amarum tak odkazuje na místo, kde se olivový olej ochutnává, prodává, diskutuje se o něm. Aspekt Hořkosti pak představuje jednu ze základních jádrových chutí olivového oleje. Je jedním z parametrů pro kvalitu oleje, ovlivňuje působení ostatních vonných a chuťových vjemů.